المقادير:
اوراك دجاج بالعضم و الجلد
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
زيت زيتون
ملح
فص ثوم مفروم
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة شطة
ربع كوب كزبرة خضراء
2 ملعقة كبيرة عسل
فلفل حار
صوص موليه
ثلث كوب لوز شرائح
2 طماطم بدون قشر مفروم
ملعقة كبيرة سمسم
ملح
فلفل
ربع كوب زبيب
كوب ماء
30 جرام شيكولاتة خام مذابة
خطوات التحضير:
افصلى المفصل من الاوراك وتبلى الدجاج بالليمون و العسل و المكونات و تترك فى التتبيلة فترة كبيرة تشوى فى طاسة جريل مع زيت من ناحية الجلد حتى تنضج و تدخل الفرن لمدة 10 دقاائقزيلى البذور و الجذور من الفلفل و يترك فى ماء ساخن لمدة 30 دقيقة شوحى البصل ثم ضيفى الثوم و الاعشاب و التوابل ثم ضيفى الفلفل مع اللوز فى الخلاط مع البصل و الثوم مع الطماطم و الزبيب و السمسم ومع الملح والفلفل ماء و الشيكولاته و أخلطيهم جيداضيفى ماء حسب الحاجة و يخزن فى الثلاجة و يقدم مع الدجاج