الأحد، 12 يوليو 2015

دجاج مشوي وموليه صوص

  المقادير:
  اوراك دجاج بالعضم و الجلد
2  ملعقة كبيرة  عصير ليمون
  زيت زيتون
  ملح
 فص  ثوم مفروم
نصف  ملعقة صغيرة  كمون
نصف  ملعقة صغيرة  شطة
ربع  كوب  كزبرة خضراء
2  ملعقة كبيرة  عسل
  فلفل حار
صوص موليه
ثلث  كوب  لوز شرائح
2   طماطم بدون قشر مفروم
 ملعقة كبيرة  سمسم
  ملح
  فلفل
ربع  كوب  زبيب
 كوب  ماء
30  جرام  شيكولاتة خام مذابة
خطوات التحضير:
افصلى المفصل من الاوراك وتبلى الدجاج بالليمون و العسل و المكونات و تترك فى التتبيلة فترة كبيرة تشوى فى طاسة جريل مع زيت من ناحية الجلد حتى تنضج و تدخل الفرن لمدة 10 دقاائقزيلى البذور و الجذور من الفلفل و يترك فى ماء ساخن لمدة 30 دقيقة شوحى البصل ثم ضيفى الثوم و الاعشاب و التوابل  ثم ضيفى الفلفل مع اللوز فى الخلاط مع البصل و الثوم مع الطماطم و الزبيب و السمسم ومع الملح والفلفل ماء و الشيكولاته و أخلطيهم جيداضيفى ماء حسب الحاجة و يخزن فى الثلاجة و يقدم مع الدجاج