الأربعاء، 22 يوليو 2015

طريقة عمل طاجن بامية تركي

المقادير
  بامية 
  بصل
  ثوم مفروم
  بانجان
  طماطم
  صلصة   طماطم
  زيت نباتى
  مرقة 
  سكر
  ملح
  فلفل
خطوات التحضير
شوحى البصل مع ملح وفلفل و زيت و ضيفى صلصة الطماطم و يقلب جيدا ضيفى السكر و الثوم مع التقليب المستمر ثم ضيفى البامية و المرقة و اتركيها تغلى ضيفى الطماطم المفرومة و اتركيها تغلى مرة اخرى رشى ملح على شرائح الباذنجان و اتركيها لمدة 5 دقائق ضعي الباذنجان فى الطاجن ثم ضعى خليط البامية عليه و باقى شرائح الباذنجان من اعلى رشى زيت و ملح وفلفل و يدخل الفرن لمدة 35 الى 40 دقيقة ثم يرفع و تقدم