الاثنين، 15 يونيو 2015

طاجن لحمة بالبصل والطماطم

المقادير:
 كيلو لحم   بقري
نصف  كاس صغير  زيت
 حبه  بصل مقطعه صغير
  ملح
نصف  معلقه صغيره  فلفل اسود
 معلقه صغيره  جنزبيل
  كركم
3  فصوص  ثوم مفروم
4  حبات  بصل مقطعه دواير
4  حبات  طماطم مقطعه دواير
 معلقه كبيره  بقدونس مفروم
 لتر  ماء
خطوات التحضير:
في حله على النار ضعي اللحم في الزيت و البصل و قلبي قليلا ً و تبلي بالزنجبيل والكركم والثوم والملح والفلفل و قلبي قليلا حتى يصبح البصل شفاف و زودي المياه و اتركيها على النار لمده 35 دقيقه زودي البصل و اتركيها لدقائق ثم ضيفي الطماطم و البقدونس و اتركيها 15 دقيقه مرة اخرى على النار ضيفي البقدونس و يقدم ساخنا..