الأربعاء، 29 يوليو 2015

طريقة عمل شوربة الجمبري والسمك بالكريمة

  المقادير:
  جمبرى وسط مقشر
  سمك فيليه مقطع مكعبات
2  ملعقة كبيرة  زبدة
  كرفس عيدان مقطع
  فلفل احمر حلو مفروم
  بصل مفروم
  ثوم مفروم
  كمون
  عصير ليمون
  زيت
ربع  كوب  دقيق
2  كوب  لبن
2  كوب  كريمة
ربع  كوب  مرقة  
 ملعقة كبيرة  زعتر فريش مفروم
  ملح
  فلفل
 ملعقة صغيرة  بابريكا
  رشة جوزة الطيب
خطوات التحضير:
شوحى الثوم و البصل اولا ثم ضيفى اليه جوزة الطيب و البابريكا ضيفى الكمون و الزعتر و ملح و فلفل و يقلبوا جيدا ثم الكرفس ضيفى الزبدة و الدقيق و عصير الليمون و يقلب حتى ينضج الدقيق ضيفى السمك و الجمبرى و يقلبوا جيدا ضيفى اللبن و الكريمة و المرقة و اتركى الخليط حتى يغلى و ينضج السمك ارفعى الخليط و يقدم ساخنا بالهنا