المقادير:
أرضية الاسبونج للتورتات
3 بيضات
3 ملاعق دقيق
3 ملاعق سكر بودرة منخول
3 ملاعق زيت
ملعقة كاكاو
فانيليا غامقة
رشة ملح
تورتة أيس كريم بيتي
700 مل كريمة
علبة لبن مكثف محلى
300 جرام شيكولاتة قابلة للدهن
التزيين
شوكلت شيبس
خطوات التحضير:
قسمى البيض ضعى البياض فى بوله والصفار فى بوله اخرى اضربى البياض مع رشه ملح حتى يتماسك اضربى الصفار مع السكر البودر ثم ضيفى الزيت والفانيليا واضربى ضيفى الصفار المضروب على البياض وقلبى ببطء ثم ضيفى الدقيق والكاكاو وقلبى جيداادهنى القالب بالزيت وضعى العجينه ويدخل الفرن لمده 15 دقيقه على درجه حراره 180 طريقة تحضير تورتة الأيس كريم البيتي اضربى الكريمه بالمضرب الكهربائى حتى تتماسك ثم اخلطى الشيكولاتة بالكريمه وقلبى جيدا ثم ضعى اللبن المكثف وقلبى وضعى كور الشيكولاتة واخلطيها معهم ضعى هذا الخليط على كيك الاسبونج طريقة تحضير الزينةاخلطى الكريمه المخفوقه بالشيكولاتة القابله للدهن وزينى بيها لفى ورق زبده على النشابه واعملى خيوط بالشيكولاتة السايحة واتركيها تتماسك ثم زينى بيها التورتة